Biografie

Marijke van Duin studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jan Wijn en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus plus de lesbevoegdheid. Later vervolgde zij haar studie aan het Sweelinck Conservatorium bij de Amerikaanse pianiste Edith Lateiner-Grosz en kreeg ze de Aantekening Kamermuziek.

Ook volgde zij lessen bij de Russische pianist Naum Grubert en masterclasses bij Gary Graffman, György Sebök en Jacob Lateiner in de Verenigde Staten. Zij nam deel aan verschillende internationale pianoconcoursen, waaronder het Koningin Elisabeth Concours in Brussel en het Robert Casadesus Concours in de Verenigde Staten.

Als kamermusicus legde zij zich vooral toe op de combinaties viool-piano en pianoduo. Zo vormde zij een succesvol duo met de Nederlandse violiste Marieke Blankestijn en met de Pools-Britse pianiste Elizabeth Mucha.

Zij concerteerde in diverse landen in Europa, speelde verschillende malen in het Concertgebouw te Amsterdam, in Rome, Berlijn en Londen, en maakte opnamen voor radio en televisie in Nederland en Duitsland. Ook werkte zij mee aan de Nederlandse speelfilm ‘Quatre Mains’ van regisseur Hans Fels.

Later specialiseerde zij zich in hedendaagse pianomuziek. Zij verzorgde enkele premières en nam een CD op met alle werken voor piano solo van de Nederlandse componist Wiel Conen.

Marijke van Duin is ook sopraan. Zij studeerde bij de Nederlandse mezzosopraan Marion van den Akker en vervolgde na het behalen van de lesbevoegdheid solozang haar studie bij de Duitse mezzosopraan Christa Pfeiler. Zij richt zich voornamelijk op liedinterpretatie, maar heeft ook diverse opera- en oratorium-aria’s op haar repertoire.