Biografie

Marijke van Duin studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jan Wijn en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus plus de lesbevoegdheid. Daarna vervolgde zij haar studie aan het Sweelinck Conservatorium bij de Amerikaanse pianiste Edith Lateiner-Grosz en verkreeg ze de Aantekening Kamermuziek.

Ook volgde zij lessen bij de Russische pianist Naum Grubert en masterclasses bij Gary Graffman, György Sebök en Jacob Lateiner in de Verenigde Staten. Zij nam deel aan verschillende internationale pianoconcoursen, waaronder het Koningin Elisabeth Concours in Brussel en het Robert Casadesus Concours in de Verenigde Staten.

Ze gaf vele recitals als soliste en als kamermusicus, in en buiten Nederland. Zo speelde ze diverse keren in het Concertgebouw in Amsterdam, in Rome, Berlijn en Londen, en maakte opnamen voor radio en televisie in Nederland, Duitsland en België. Ook werkte zij mee aan de Nederlandse speelfilm ‘Quatre Mains’ onder regie van Hans Fels.

Als kamermusicus legde ze zich vooral toe op de combinatie viool-piano en pianoduo. Zo vormde zij een succesvol duo met de Nederlandse violiste Marieke Blankestijn en met de Pools-Britse pianiste Elizabeth Mucha. Later specialiseerde zij zich in hedendaagse pianomuziek. Zij verzorgde enkele premières en nam een CD op met alle werken voor piano solo van de Nederlandse componist Wiel Conen.

Marijke van Duin is ook sopraan. Zij studeerde bij de Nederlandse mezzosopraan Marion van den Akker en vervolgde na het behalen van de lesbevoegdheid solozang haar studie bij de Duitse mezzosopraan Christa Pfeiler. Zij richt zich voornamelijk op liedinterpretatie, maar heeft ook diverse opera- en oratorium-aria’s op haar repertoire.