Muziekweek Zwitserland 8 t/m 14 juli 2012

Muziekweek Alpina, Zwitserland, 8 t/m 14 juli 2012

Hotel Alpina in het Zwitserse bergdorp Tschiertschen wordt gerund door Nederlanders en is schitterend gelegen: midden in de bergen, maar toch vlakbij de grote stad Chur. Het is een uitgelezen plek om muziek te maken en tegelijkertijd te genieten van de prachtige natuur. En dat kan! Alpina en Marijke van Duin organiseren een klassieke muziekweek van 8 – 14 juli 2012.

Opzet
De muziekweek is bedoeld voor gevorderde amateurs, met name pianisten, zangers en kleine ensambles. Er is een pianist aanwezig die met u kan samenwerken als u geen eigen pianist heeft. Iedereen krijgt twee keer een uur openbare coaching. Daar kan dus publiek bij aanwezig zijn. Aan het eind van de week volgt de slotuitvoering waarvoor ook de dorpsbewoners uitgenodigd zullen worden. De lessen en de uitvoering vinden plaats in de prachtige houten eetzaal van Alpina. Daar komt een goede piano of vleugel te staan. De eigen piano van Alpina wordt verplaatst naar een andere ruimte, waar gerepeteerd kan worden. En natuurlijk kunt u ook op uw eigen kamer oefenen.

Schema
U reist aan op zondag 8 juli. Dat kan met de busdienst van Alpina vanuit Nederland, of met eigen vervoer. Op maandagochtend 9 juli starten de lessen. De lessen worden ’s ochtends en ’s avonds gegeven, zodat u ’s middags kunt wandelen of repeteren. Vanuit Alpina zal een aangepast wandelprogramma worden aangeboden. Op vrijdagavond 13 juli is de slotuitvoering. U kunt op zaterdag 14 juli terugreizen naar Nederland met de busdienst van Alpina. Maar natuurlijk kunt u ook langer in het hotel verblijven.

Opgave
Opgave dient te gebeuren bij Marijke van Duin: marduin@xs4all.nl en bij Alpina: alpina-tschiertschen@bluewin.ch. Bij de aanmelding geeft u tevens door wat u wilt spelen of zingen. Voor pianisten en vaste ensembles is de uiterste aanmelddatum 15 juni 2012. Voor zangers en ensembles zonder eigen pianist is de uiterste aanmelddatum 1 juni 2012. Onze pianiste, Geke van Schuppen, moet namelijk tijd hebben om de pianopartijen in te studeren.

Prijs
Het verblijf in Alpina is op basis van volpension. De prijzen zijn als volgt:

  • inclusief deelname muziekweek, exclusief vervoer: 450 euro
  • inclusief deelname muziekweek, inclusief busvervoer Alpina: 625 euro
  • exclusief deelname muziekweek, exclusief vervoer: 385 euro
  • exclusief deelname muziekweek, inclusief busvervoer Alpina: 560 euro

Heeft u vragen? Mail dan gerust: marduin@xs4all.nl