Pianoles 

In mijn privéstudio in een voormalige locatie van het Conservatorium van Amsterdam staan mijn vleugels, een Mason & Hamlin uit 1974 (2.11m) en een Yamaha S4 uit 1994 (1.90m). De studio ligt niet ver van het Centraal Station, tegenover het Scheepvaartmuseum, en is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Dankzij de twee vleugels kan ik met de leerling meespelen en gemakkelijk wat voordoen. Ook is het mogelijk repertoire voor twee piano’s te spelen en pianoconcerten met begeleiding.

Pianoles voor amateurs en professionals

Mijn lespraktijk is vooral geschikt voor (ver)gevorderde amateurs en semi-professionals. Ook leid ik vakstudenten op via de Schumann Akademie. Ben je nog niet zo ver, maar wil je je wel serieus verder ontwikkelen? Ook dan ben je van harte welkom. Ik heb momenteel een enthousiaste groep leerlingen, allemaal volwassenen. Daarom is mijn lespraktijk minder geschikt voor jonge kinderen.

Techniek

De lessen worden individueel gegeven en richten zich op het klassieke pianorepertoire. Ik besteed veel aandacht aan de ontwikkeling van het toucher, via het gebruik van het armgewicht, en aan de ontwikkeling van de pianohand. Voor de echt gemotiveerden ligt er een technisch programma klaar. Verder laat ik veel over aan je eigen interesse en voorkeur. De stukken die je wilt instuderen worden in overleg vastgesteld. Je kunt bijvoorbeeld ook terecht voor liedbegeleiding en kamermuziek.

Aanmelding voor pianolessen

Bij aanmelding worden eerst drie proeflessen gegeven, om na te gaan of het klikt. Je kunt daarna kiezen tussen lessen van 45 of 60 minuten of langer, wekelijks of tweewekelijks. Maar ook over afwijkende wensen valt altijd te praten. In principe wordt een vaste lestijd vastgesteld, maar daar kan wel eens van worden afgeweken. Het aantal lessen waar de leerling recht op heeft, geef ik echter altijd. De tarieven zijn niet hoog en inkomensafhankelijk.